Káva
Dominikánska republika je známa nielen ako destinácia na dovolenku snov, ale preslávila sa aj produkciou kávových špecialít z vysoko kvalitnej kávy. Kávovníky rastú vo vysokých nadmorských výškach a káva sa vyznačuje jemnou kyslosťou a zemitým tónmi.
Kávy z vyšších oblastí majú zvyčajne vyšší obsah kyselín ako kávy z nižšie položených plantáží.
Odhaduje sa, že až 90% Dominikánskej kávy je odroda (Coffea arabica var. Typica) a zvyšných 10% sú jedným z niekoľkých arabských odrôd Bourbon, vrátane (Coffea arabica var. Bourbon), Catuai (Coffea arabica var. Catuai), Caturra (Coffea arabica var. caturra) a Mundo Novo (Coffea arabic).
V Dominikánskej republike sa nachádza až 7 výrobných oblastí. Sú to: Cibao, Barahona, Noroesta, Neyba, Sierra Sur, Sierra Occidental a Sierra Central.